Matematik

Differentialkvotient!

24. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Help jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave!

Bestem en ligning for tangenten i punktet (4,g(4)) til grafen for funktionen g(x) 2/(1 + kvadratrod af x)

HELP ME

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

start med at differentiere din funkiton....


Svar #2
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay når jeg har gjort det hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

skriv hvad du har fået g'(x) til at være...


Svar #4
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay vent lige skat lige regne det ud hehe :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

jeg venter =)


Svar #6
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

jeg er usikker på  hvordan jeg differensere, jeg skriver det ind nu:

f(x) = 2  ;   f'(x) = 0

h(x) 1 + kvadrarodx    ; h'(x) = 1/(2*kvadratrodx)

så sætter jeg tallene ind i formlen:

(f/g)'(x) = (1/(2*kvadratrodx) * 2) - (1 + kvadrarodx * 0) / 2^2

Jeg kan ikke komme videre  


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

du skal bruge regnereglen for differentiation for divisioner


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

det tager alt for lang tid det her =)

tag et kig på det her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=762016 

 #12 er pædagogisk forklaret synes jeg selv =) men du kan selvfølgelig også bruge mathons beregninger.... ;)


Svar #9
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

ja det er det jeg har brugt men når jeg ganger 0 med kvadratrodx hvad sker der så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_40.doc

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2009 af mathon

rettelse af tastfejl

Vedhæftet fil:differentiation_40_1.doc

Svar #12
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay tak, men efter man har differenteret hvad gør man så?


Svar #13
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

Jeg forstår slet ikke dine udregner Mathon? HELP


Svar #14
24. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor du i første omgang opløfter det i 2 og hvordan 2 bliver negativt!


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. november 2009 af mathon

(1/x)' = -1/x2


Skriv et svar til: Differentialkvotient!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.