Kemi

Fremstilling ag Stamopl.

24. november 2009 af Klaraa (Slettet)

hey

jeg sidder med en opgave der hedder ; der skal fremstilles en Cu-stamopløsning. koncentrationen er på 1000mg/L

hvor mange gram Cu(NO3)2, 6H2O skal der afvejes til 250 mL Stamopløsning.?

kan ikke rigtig finde ud af den ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Cu(NO3)2, 6H2O = 295,6 g/mol

Cu = 63,546 g/mol

koncentration 1000 mg/L = 1g/L

volumen = 250 mL

1 g/L  /  63, 546 g/mol * 295,6 g/mol = 4,6517 g/L

4,6517 g/L * 250 mL / 1000 mL/L = 1,163 g Cu(NO3)2


Svar #2
25. november 2009 af Klaraa (Slettet)

tak for hjælpen dog fandt jeg ud af det igår ...


Skriv et svar til: Fremstilling ag Stamopl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.