Kemi

Stofmængde

25. november 2009 af bahrbtw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, sidder her og bøvler med noget kemi.

                                  3H2+N2 --> 2NH3

Der bruges 20g H2

Hvor stor en stofmængde skal der bruges af nitrogen?

Hvad er massen af det brugte nitrogen?

Hvad er stof mængden af det dannede ammoniak?

En der kan hjælpe mig med det :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af MiiMo5 (Slettet)

Hej

det er mængdeberegning du skal lave her...

formlerne du skal bruge: n = m/M  ... m = n * M ..... M = m/n


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af mathon

                                                               3H2   +   N2   →   2NH3
ækvivalente stofmængder i mol:             3           1              2
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af bn1991 (Slettet)

så regn stofmænden ud for H2. dette kan du ved hjælp af formlen fra svar 1. du kender m= 20 g, og kan finde M ud fra de periodiske system, eller i din databog. Så kan du regne stofmængden ud for H2. Stofmængden af Nitrogen vil være en tredjedal af stofmængden for hydrogen, på grund af ækvivakente mængder. Nu kan du regne massen af nitrogen idet du kender stofmængden og så slår du igen M op.

Til sidst kan du finde stofmængden af ammonik, idet du ved hjælp af ækvivakente mængder ved, at der er dobbelt så meget ammoniak som nitrogen.


Svar #4
26. november 2009 af bahrbtw (Slettet)

tak for svarene!


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.