Matematik

Hjælp til 7.klasses matematik opgave.

25. november 2009 af 810K (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej nogle der gider og forklare/vise hvordan man laver følgende opgave?

Ole drikker et glas juice. I første slurk drikker han 1/6 del af indholdet. I anden slurk drikker han 1/4 del af resten. Hvor stor en del er tilbage i glasset?

På forhånd TAK! :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

Drikker 1/6       rest 5/6

Drikker 1/4 af 5/6  =1/4*5/6 = 1*5/4*6 =5/24

Ny rest 5/6-5/24 = 4*5/4*6 - 5/24 = 20/24 -5/24 = 15/24 = 5/6


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

skulle der ikke have stået 5/8 til sidst? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2009 af Ensupermaja (Slettet)

jo det skal der helt bestemt!


Svar #4
25. november 2009 af 810K (Slettet)

Nogle der kan give en bedre forklaring til hvordan jeg kan skrive det op i hæftet?


Skriv et svar til: Hjælp til 7.klasses matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.