Studiejob

Su og arbejde

26. november 2009 af Delfer (Slettet)

Ja spørgsmålet er enkelt, men ufatteligt umuligt at finde svar på :)

Jeg har en SU sats på 5.177 kr.

Jeg tjener ca. 4000 om måneden

Hvor meget skat bliver der trukket og af hvad og hvordan?

Nogle siger man kan tjene 6000 om måneden ved siden af SU før skattefar, han kommer og ripper dig for alt , men inde på SU.DK står der at de trækker fra ens frikort, og så voldsomt stort mener jeg da heller ikke frikortet er.

er der nogen der har forstand? Helst ikke links da jeg har været skat.dk og SU.DK alt for grundigt igennem, og forstår ikke deres snørklede måde at sætte tingene sammen på :) 


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. november 2009 af AnnaHansen (Slettet)

 Jeg ved ikke hvad dit frikort er på, men både SU og alm. løn bliver trukket på frikortet. Jeg selv har ca. 35000 på frikortet, hvilket ville betyde at der kun ville gå 4 mdr. før jeg skulle betale skat. Det er muligt (hvis du snakker med kommunen) at få et skattekort i stedet, hvilket betyder at du kan betale skat af nogle af indkomsterne hver måned, således du ikke står de sidste måneder og skal betale masser skat ;) Held og lykke, og håber det hjalp :)


Brugbart svar (3)

Svar #2
01. december 2009 af emul0c

 Det "nemmeste" for dig vil være at lave dit frikort om til et skattekort - det er samme fribeløb du har på årsbasis, men med skattekortet bliver der beregnet et månedligt fradrag som du ikke skal beskattes af.

Jeg mener at det "almindelige" skattekort udgør ca. 41.000 om året eller ca. 3.400 om måneden. Det vil sige at hvis du får lavet et skattekort og lader SU bruge det, så skal du betale pr. måned

Det vil sige at din samlede skattepligtige indkomst pr måned vil udgøre:

5.177 - 3.400 = 1.777 + de 4.000 du tjener ved siden af SU.

Med en skatteprocent på ca. 8% AM bidrag og 39% skat vil du skulle betale ca.

(4.000 + 1.777) * 0,08 + (5.777 - (5.777 * 0,08)) * 0,39 = 2.534,95 i skat.

Dette vil sige at du samlet vil have en udbetaling pr måned på 5.777 - 2.534,95 + 3.400 = 6.642.

Derudover er det omkring 8.000 du må tjene om måneden før du skal til at betale SU tilbage.


Brugbart svar (3)

Svar #3
01. december 2009 af emul0c

Hvis du ikke er helt med på ovenstående kan jeg evt. prøve at skære det lidt ud i pap :-) 


Svar #4
02. december 2009 af Delfer (Slettet)

 Så hvis jeg har forstået det rigtigt skal jeg lave mit frikort om til et skattekort

og ender op med 6.642 kr. Til mine kedelige udgifter og til spas og løjer?

Jeg skal vel heller ikke selv på kommunen og sådan noget? Det kører vel over PBS ikk?

Ellers et meget brugbart svar :-)


Brugbart svar (3)

Svar #5
02. december 2009 af emul0c

Jeg ville nok lige smutte forbi et Borgerservice center et sted og få lavet mit frikort om til et skattekort. Man kan sikkert også gøre det på skat's hjemmeside, men ved ikke helt hvordan dette fungerer.

PBS har ikke noget med SU eller SKAT at gøre - PBS er dem som håndterer alle transaktioner af Dankort, Visa, Pengeoverførsel mv.

SU går selv ind og henter dit skattekort og trækker af det når de udbetaler SU. Dit arbejde kan også hente det automatisk - men i og med at SU bruger det, så skal du fortælle din arbejdsplads at de skal bruge dit Bi-kort. Dit bi-kort har du ikke noget fradrag på, men skal "kun" betale almindelig skat (i forhold til at skulle betale fuld skat på 60%).
Hvis du ikke fortæller din arbejdsplads at de ikke skal bruge dit skattekort, så får du trukket dobbelt fradrag hver måned og skal altså i sidste ende betale en hulens masse penge tilbage i skat næste år.


Skriv et svar til: Su og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.