Matematik

Vektorer i rummet

26. november 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

2. I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt A(2, -2, 1) og en linje l med parameterfremstillingen

(x,y,z)=(1,1,1)+t(-2,1,5) (t er en del af R)

På linjen l ligger et punkt P, som opfylder, at vektor OP står vinkelret på vektor OA.
Bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet af trekant OAP.

Jeg er helt med på hvordan arealet findes, men jeg ved simpelthen ikke hvodan man finder koordinatsættet.

Indtil videre har jeg fundet OP og OA, og jeg har en ide om at jeg skal prikke dem sammen, eller finde t, men jeg ved ikke om det er rigtigt eller hvordan jeg gør..

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig..
På forhånd tak.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OP prik OA = 0, og x=1-2t, y=1+t og z=1+5t, så kan du finde OA's koordinatsæt


Svar #2
26. november 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

 Jeg er bare ikke sikker på jeg forstår vejen frem?

Jeg har fundet OP og OA.

Men hvad skal jeg bruge dem til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OP * OA = (1-2t,1+t,1+5t)*(2,2,1) = 0 <=> t = -3/4


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.