Matematik

Hyperbel

27. november 2009 af Khalid-yusuf (Slettet) - Niveau: A-niveau

H : 9x2 -y2 -4y -40 =0

A) hvordan gør jeg rede for at H er en hyperbel ...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er det ikke, der stå 4y


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du kan omskrive udtrykket til x2/a2 - y2/b2 = 1, så har du vist, at det er en hyperbel.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. november 2009 af mathon

der skal formentlig stå
                                 H : 9x2 - y2 - 4y - 40 = 0

                                      9x2 - (y2 + 4y)  = 40

                                      9x2 - ((y+2)2 - 4) = 40

                                      9x2 - (y+2)2 = 36

                                      (1/4)x2 - (y+2)2/62 = 1

                                      (x-0)2/22 - (y+2)2/62 = 1


Skriv et svar til: Hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.