Kemi

Ioniseringsgrad

28. november 2009 af missunknow (Slettet)

Acetylsalicylsyre er et smertestillende middel, der samtidig er en middelstærk syre. styrkekonstanten er 3,0 * 10^-4 M. Acetylsalicylsyre har en molar masse på 180,15 g/mol.

a. beregn pH i en opløsning af 250 mg acetylsalicylsyre fra en brusetablet, der er opløst i et glas med 200 mL vand.

b. hvor stor er ioniseringsgraden?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2009 af mathon

                    n = (0,250 g)/(180,15 g/mol) = 0,001388 mol 
                    cs = (0,001388 mol)/(0,200 L) = 0,006939 M
                    Ks = 3,0 * 10-4 M
 

                    pH = -log[((-Ks+√(Ks2+4Ks·cs))/2]

ioniseringsgraden α

                    α = [H3O+]/cs = 10-pH/cs


Skriv et svar til: Ioniseringsgrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.