Matematik

Differentialbilitet og polynomier

28. november 2009 af KristianNN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle sammen!

jeg sidder og laver projekt om "Differentiation af polynomier" men kan ikke finde nogle beviser for hvordan vi finder f'(x) for af et vilkårligt polynomium.

Håber nogen  kan hjælpe med et svar!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lav det selv via tre-trinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2009 af peter lind

Du skal bruge (xn)' = n*xn-1 samt (a*f(x)+b*g(x))' = a*f'(x) + b*g'(x) hvor a og b er konstanter


Svar #3
28. november 2009 af KristianNN (Slettet)

Det er jeg i gang med, men i første trin, når det er et vilkåeligt polynomium, er det jo ikke muligt at ophæve parentesen, da den står i n'de. Efter som vi ikke ved hvor mange parentesen der optræder!


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2009 af peter lind

Du kan nemt udvide den sidste til (a1f1(x)+a2f2(x)+ .... anfn(x))' = a1f'1(x)+a2f'2(x)+ .... anf'n(x)


Svar #5
28. november 2009 af KristianNN (Slettet)

vil det være muligt at opløse denne: (x-h)^n uden brug af tal .

og peter lind: på hvilken måde skal jeg gøre brug af (a*f(x)+b*g(x))'


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2009 af peter lind

Se også #4 (anxn +an-1xn-1+an-2xn--2 + .... a1x+a0)' = (anxn)' +(an-1xn-1)'+(an-2xn--2)' + .... (a1x)'+(a0)'


Skriv et svar til: Differentialbilitet og polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.