Matematik

Beregn konstanterne a, b og c i andengradspolynomie

29. november 2009 af Thysen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har fået stillet følgende opgave:

Parablen med ligningen y=ax^2+bx+c tangerer linien y=x i (0,0). Desuden er y=2x-3 tangent til parablen. Beregn konstanterne a,b og c.

Indtil videre har jeg fundet b ved at indsætte differentialkvotienten 1 for punktet (0,0):

f'(x)=2ax+b      f'(0)=2a0+b =1    altså, b er lig 1, og c er lig 0, da det er her parablen skærer y-aksen.

Men hvordan finder jeg a???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af peter lind

Dukan kun får a0+b=1 af den afledede. Du må også bruge at f(0) = 0.  Du har på samme måde som i det du har besvaret at f'(x) =2 i det anden tangents røringspunkt. Sæt løsningen på dette ind i tangentens ligning og du får også y-koordinaten til røringspunktet.


Svar #2
29. november 2009 af Thysen (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Altså b er lig 1, ikke?

Men jeg kan jo ikke finde a, når jeg ikke kender x-værdien for røringspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af peter lind

Du har skrevet det så uklart at jeg har misforstået dig. jeg hat læst a0 som a0 og ikke a*0


Svar #4
29. november 2009 af Thysen (Slettet)

Okay, upsa!

Men stadig, kan jeg ikke se, hvordan jeg finder frem til a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2009 af peter lind

Se #1


Skriv et svar til: Beregn konstanterne a, b og c i andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.