Matematik

Funktioner og vækst.. hjælp?

29. november 2009 af denhoss (Slettet)

Opgave 1 :
Find funktionen f(x) = x2 - √x den x-værdi, hvor tangenten er vandret (dvs f'(x) = 0). kontroller på CAS.
Hvordan laver jeg ligefrem det?.

Opgave 2:

Prisen på en vare er steget fra 20kr til 25kr. Hvordan finder man den absolutte vækst og den relative vækst.


Svar #1
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

En der kan give et eksempel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2009 af Exupery (Slettet)

1.

Differentier funktionen og sæt den lig 0. Du har jo sådan set selv skrevet det i parentes.

2.

Absolut vækst: 25-20=5

Relativ vækst: (25/20-1)*100=25%


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

1. hvilken lommeregner har du???

2. Absolut vækst = numerisk vækst          25 - 20 = ... 

    Relativ vækst = vækst i procent              ((25 - 20) / 25) * 100 % = ....
 


Svar #4
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

mange tak. Men kan du give et eksempel på opgave 1? :)


Svar #5
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

ti-89


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2009 af Exupery (Slettet)

f(x)=x2+√x

f'(x)=2x+1/(2√x)

f'(x)=0 <=> 0=2x+1/(2√x) <=> -2x=1/(2√x) <=> -2x*2√x=1 <=> -4x1*x1/2=1 <=> -4x3/2=1 <=> x3/2=-1/4 <=> x=(-1/4)2/3


Svar #7
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

mange tak. Forresten hvordan kan jeg kontrollere det på cas?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2009 af Exupery (Slettet)

Solve(0=d(funktionen,x),x)


Svar #9
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

får noget helt andet. Kan du give en uddybning?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2009 af Exupery (Slettet)

Ja. Jeg er træt. Jeg prøver lige igen.

f(x)=x2-√x

f'(x)=2x-1/(2√x)

f'(x)=0 <=> 0=2x-1/(2√x) <=> 1/(2√x)=2x <=> 1=4x3/2 <=> 1/4=x3/2 <=> (1/4)2/3=x 

Så!



Svar #11
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

jamen hvordan kontrollere jeg om det er rigtigt på cas'en?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du trykker bare som jeg har skrevet i #8.


Svar #13
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

altså solve(d=0( f(x) = x2 - √x,x),x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. november 2009 af TuurkishKiiz (Slettet)

Hej alle sammen . Jeg har om funktioner, og min første opgave er at forklare hvad en funktion er . Jeg ved godt selv hvad det er, men kan simpelthen ikke forklare det med ord. Nogle som kan hjælpe ? tusind tak .(:


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

selam leyla,

funktion: afhængighed mellem størrelser sådan at variation i en størrelse bestemmes af variation i en anden


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. november 2009 af TuurkishKiiz (Slettet)

Tesekkürler :D . Havde også selv skrevet noget i den stil, men vidste ikke om man kunne forklare det sådan. (:


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. november 2009 af Exupery (Slettet)

#13 Nej.

solve(d(x2-√x,x),x)

hvor d er det d, der betyder differentiate. Du kan finde det i F3 (mener jeg det er) eller ved at trykke 2end og 7.


Skriv et svar til: Funktioner og vækst.. hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.