Matematik

rettelse for tangent med cas? hjælp..

29. november 2009 af denhoss (Slettet)

Opgave 1:

Med cas:

1) f(x) = Ö4 - 2 * x

Bestem tangenterne i punkterne (0,f(0)) og (-6,f(-6)), (xo,f(xo)) og beregn skæringspunktet.

Først og fremmest differentiere jeg f(x), ved at taste f3 og dermed d( differentiale:

d( f(x) = Ö(4 - 2 * x), x) = -Ö2 / (2 * Ö2 - x )

Dvs. at jeg nu kan regne f’(0), ved at indsætte det i x’s plads:

f’(0) = -Ö2 / (2 * Ö2 - 0 ) = -1,41 / ( 2 * 1,41 - 0 ) = -0,5

Det samme gør jeg med de andre punkter f’(-6) -||-

f’(x) = -Ö2 / (2 * Ö2 - (-6) = -1,41 / ( 2 * 1,41 - (-6) = -0,16

Der jeg nu har fundet de to værdier, kan jeg begynde med at finde tangentens ligning nemlig y - f(xo) = f’(xo)(x - x0).

f(0) = Ö(4 - 2 * 0) = 2
y - f(xo) = f’(xo)(x - x0)à
y - 2 = -0,5(x - 0) = y = -0,5x + 2


f(-6) = Ö(4 - 2 * -6) = 4
y - f(xo) = f’(xo)(x - x0)à
y - 4 = -0,16(x - (-6)) = y = -0,16x + 4,96

Skæringspunktet mellem disse findes ved at sætte -0,5x + 2 = -0,16x + 4,96 og løse denne.

Solve( -0,5x + 0,16x = 4,96 - 2 , x ) = x = -8,7
f(-8,7) = Ö(4 - 2 * (-8,7)) = y = 4,62 = (-8,7 ; 4,62)


 


Svar #1
29. november 2009 af denhoss (Slettet)

Ô den der er √

 


Skriv et svar til: rettelse for tangent med cas? hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.