Fysik

Fysik opg hjælp???

29. november 2009 af kulfi (Slettet)

Hej SP´er

Har vedhæftet den opgave som jeg har brug for hjælp til.

Kan overhovet ikke komme igang med opgaven, hvordan kan jeg starte med at finde den massemidtpunktet og herefter finde afstanden?

Vedhæftet fil: Fysik opg.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge, at (m1x1+m2x2)/M = xcm, cm står for center of mass. Generelt finder du massemidtpunktet på sådan en stang af xcm = (1/M)*∑mixi, i = 1 til n


Svar #2
29. november 2009 af kulfi (Slettet)

Jeg får Massemidtpunktet til at blive 41,39m er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

har ikke tid til at gennemregne det, men bare du har brugt formlen og du synes det ser fornuftigt ud, det skal du altid spørge dig selv


Svar #4
29. november 2009 af kulfi (Slettet)

Så er der måske en anden som kan svarer på det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2009 af Majlund (Slettet)

41 meter er alt for langt.. Kranens arm er jo ikke engang så lang..

Ifølge Eriks udemærkede formel:

xcm=(16000 kg*2m + 2250kg*30m)/(16000kg + 2250kg) = 5,45m

til højre for midterlinien...


Skriv et svar til: Fysik opg hjælp???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.