Matematik

Linjer og koordinatsystem

29. november 2009 af MonaR (Slettet)

Hvornår skærer to linjer hinanden og hvordan finder man skæringspunktet mellem to linjer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

To linjer skær hinanden når de mødes. altså når de krydes.

Og skæringspunktet er det punkt hvor de to linjer skærer hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2009 af sHastrup (Slettet)

To rette linjer skærer hinanden hvis deres hældninger er forskellige. Man finder skæringspunktet ved at sætte de to forskrifter lig hinanden. Eksempelvis linjerne med forskrifterne y=2x+1 og y=x-1. Sæt 2x+1=x-1 <=> x=-2.


Skriv et svar til: Linjer og koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.