Matematik

Koordinatsystem og linjer

29. november 2009 af MonaR (Slettet)

Hvordan viser man formlen for hældningskoefficienter for to ortogonale linjer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af keg (Slettet)

α*β=-1, hvor alfa og beta er de to hældningskoefficienter


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2009 af mathon

y = a1x + b1 med retningsvektor r1[1,a1]

y = a2x + b2 med retningsvektor r2[1,a2]

da linjerne er ortogonale
gælder
                r1·r2 = 0

hvoraf        [1,a1]·[1,a2] = 0
                1·1 + a1·a2 = 0

                     a1·a2 = -1


Skriv et svar til: Koordinatsystem og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.