Matematik

find arealet...integralregning

30. november 2009 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan i alverden kan man beregne arealet via. to forskellige funktioner, hvori punktrmængden(a, b) ikke er opgivet i opgaven???


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi kalder funktionerne f(x) og g(x), så er arealet ∫ |f(x)-g(x)|dx mllem de grænser, der er sat, nemlig xi og xj Og så er der ikke noget, der hedder punktmængderne (a,b). (a,b) er en vektor eller et punkt.


Svar #2
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

hmm... så vi kan ikke bruge formlen

A = F(a) - F(b)

da vi jo ingen indskrækning har..?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej den kan du ikke bruge F(a) - F(b) er jo ikke et areal, kan du ikke lige specificere opgaven lidt mere nøjagtigt?


Svar #4
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

jo da... det er sådan man finder arealet når man har to funktioner og en punktmængde...

joo, det kan jeg godt. her kommer opgaveformulering:

"graferne for funktionerne j(x) = x+9 og k(x) = x4 afgrænser en punktmængde, der har et areal. beregn dette areal"


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nåhhh ja det var noget helt andet, så sætter du de to funktioner lig hinanden og finder grænserne, den ene er 1,8, find selv den anden, men du skal tegne dem op, så har du meget mere styr på det


Svar #6
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

aha.... jamenøøøh 103 tak erik ;)


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg tegner det lige for dig


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her kan du se grænserne (vedhæftet word-fil)

Vedhæftet fil:graf.doc

Svar #9
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

naaeeejjj, hvor' du sød... =)


Svar #10
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

yep, det kan jeg godt se ;-) endnu engang tak erik...


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja jeg ville blive glad, hvis du altid husker at tegne, også i dine fysikopgaver, det er meget vigtigt med den grafiske del af opgaverne især på dit niveau, når du bliver mere rutineret, så lærer du at se tegningerne for dig selv i hovedet


Svar #12
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

ja... god idé... det vil jeg prøve(...skal nok huske at prøve) ;-)


Skriv et svar til: find arealet...integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.