Kemi

Please...Haster

30. november 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hej, jeg har en opgave som jeg ikke rigtig kan finde ud af..overhovedet.... Jeg har vedlagt en tekst hvor i kan se hele opgaven, inklusive de tal jeg har fundet som er markeret med rødt. Det jeg ikke kan finde ud af , er på side 2. Nogen der kan hjælpe mig ?
Please please please


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Ramses I (Slettet)

Jeg kan lave den ud fra en massebalance med et molkors.

M BaCl2. X H2O = 208,25 + X         [g/mol]     

M H2O                  = 18,02                               [g/mol]

M BaCl2                = 208,25                       [g/mol]

8,84 g BaCl2. X H2O                                   7,49 g BaCl2

208,25 + X g/mol                                         208,25   g/mol

8,84/(208,25 + X) = 7,49/208,25

X = (8,84/(7,49/208,25)) - 208,25 = 37,53 g/mol

Hvis du dividere op i vands molmasse, så får du antallet af mol krystalvand = 37,53/18,02 ≈ 2


Svar #2
01. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tusind tak :D :D :D


Skriv et svar til: Please...Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.