Kemi
Kemi
Mit spørgsmål er, hvorfor udspringer der energi af disse reaktioner? På forhånd tak
Det næste led i rensningen er fjernelsen af urinstof (NH2)2CO. Processen kaldes ammonifikation:
<span style="mso-ignore:vglayout;position: absolute;z-index:251663360;margin-left:148px;margin-top:2px;width:17px; height:12px"><span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">(<span style="mso-bidi-font-weight: bold">NH2)2CO + H2O + 2 H+ CO2 + 2 NH4+ <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"> Her ser vi <b style="mso-bidi-font-weight: normal">ammonifikations processen. Det der sker, er, at Brint-ionen sammen (NH2)2 delen af urinstoffet danner ammonium 2 NH4+. Herefter går vandets oxygen-ion sammen med CO delen af urinstoffet, og danner kuldioxid. Tilbage har vi fri brint som vil stige til vejrs, og det samme vil kuldioxiden.<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Det næste led i rensningen er fjernelsen af ammonium 2 NH4+. Processen kaldes Nitrifikation: <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="mso-ignore:vglayout;position: absolute;z-index:251664384;margin-left:85px;margin-top:2px;width:18px; height:12px"><span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">2 <span style="mso-bidi-font-weight: bold">NH4++ 3 O2<span style="mso-tab-count: 1"> 2 NO2- + 2 H2O + 4 H+ <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Her ser vi 1. del af Nitrifikationen. Det der sker, er, at 1 af de 3 oxygen går sammen med første del af ammonium, og danner NO2-, også kaldes nitrit. Herefter går de to 2 sidste af de 3 oxygen sammen med 1* 4 H+, og danner 2 H2O. Til sidst er der 4 H+ tilbage, som ingen betydning har.<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Næste led i rensningen er fjernelsen af nitrit 2 NO2-. Processen kaldes Nitrifikation:<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="mso-ignore:vglayout;position: absolute;z-index:251665408;margin-left:80px;margin-top:2px;width:14px; height:12px"><span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">2 <span style="mso-bidi-font-weight: bold">NO2- + O2<span style="mso-tab-count: 1"> 2 NO3- <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Her ser vi 2. del af Nitrifikationen. Det der sker, er, nitriten går sammen oxygenet, og danner nitrat 2 NO3- . <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="mso-ignore:vglayout;position: absolute;z-index:251667456;margin-left:241px;margin-top:36px;width:12px; height:25px"><span style="mso-ignore:vglayout;position: absolute;z-index:251668480;margin-left:360px;margin-top:34px;width:12px; height:25px"><span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Det sidste led i rensningen er fjernelsen af Nitrat. Processen kaldes Denitrifikation:<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="mso-ignore:vglayout;position: absolute;z-index:251666432;margin-left:180px;margin-top:4px;width:15px; height:12px"><span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">24 <span style="mso-bidi-font-weight: bold">NO3- + 5 <span style="mso-bidi-font-weight: bold">C6H12O6 + 24 H+ 30 CO2 + 42 H2O + 12 N2 <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Her ser vi <b style="mso-bidi-font-weight: normal">Denitrifikationen. For at forklare det kort; Nitraten, Glukosen(organiske stoffer) og brint-ionerne, bliver til frit kvælstof og CO2, som er en gasarter, altså stiger de til vejrs. Tilbage har vi vand, med fosfat. <span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Disse 4 reaktioner, er den biologiske rensning. Ud af alle processer udspringer noget energi.<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"> </o:p>
<span style="font-size:12.0pt;
mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p> <span style="mso-ignore:vglayout;position:
absolute;z-index:251679744;margin-left:351px;margin-top:30px;width:12px;
height:19px"><span style="mso-ignore:vglayout;position:
absolute;z-index:251678720;margin-left:294px;margin-top:33px;width:20px;
height:12px"><span style="font-size:12.0pt;
mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%">Det sidste trin i rensningen er den kemiske rensning. Det der sker i den kemiske rensning, er, at fosfatet skal fjernes fra vandet: FeCl3 + PO43- FePO4 + 3 Cl-
<span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:150%"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font: minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:AR-SA">Jernchloridet FeCl3 tilsættes spildevandet med fosfat PO43. Jernchlorid er letopløseligt, og opløses og deles derfor hurtigt i vandet, og jern-delen går sammen med fosfatet. Jernfosfat dannes, hvilket er et tungtopløseligt stof, som danner bundfald. Bundfaldet fjernes fra tanken, og tilbage er vand, indeholdende 3 Cl-. Chloriden er ikke sundhedsskadeligt, og vandet kan derfor lukkes ud i havet
Skriv et svar til: Kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
