Matematik

Rum

01. december 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn vinkler og sidelængder i Trekant ABC og Trekant DEF, når

A(5,-3,-3)    ,   B(1,3,4)      ,       C(5,-1,2)

D(-3,5,-1)    ,   E(2,-3,0)    ,        F(6,2,-4) 

Det er ret vigtigt det her. Det til en præsentation jeg skal holde i morgen, men kan ikke finde ud af at løse opgaven. Synes den er virkelig svær, det også ret nyt det her emne.

Håber nogen kan vise hvordan man gør det, så jeg kan lære det : O

kh


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af mathon

Beregn først
                vektorerne AB, AC og BC og deres længder |AB| = c, |AC| = b og |BC| = a

dernæst
               bruges
               cosinus-relationen på
                          vinkelform

                               cos(AB,AC) = (b2+c2-a2)/(2bc)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af keg (Slettet)

som giver : AB=(-4,6,7)=√101 =c,  AC=(0,2,5)= √29= b

og BC=(4,-4,-2)= 6=a ( god ide at tegne en tegne trekant)

cos(BA,BC)=(36+101-29)/2(6*√101)    -->cos(BA,BC)=26,40,

så er det blot at udregne det resterende efter samme principper


Svar #3
01. december 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen. Jeg prøver lige at sidde lidt med det, så kan det være jeg skriver lidt senere hvis det går helt galt.

Jeg tænkte på, kender i et program som jeg kan tegne de her trekanter eller punkter med? Det er jo 3D, så kan ikke bruge det program jeg bruger nu.. Helst et program som jeg kan downloade gratis.. ellers er der måske en som kunne være venlig at ta et screenshot, så jeg kan bruge det i min powerpoint præsentation.. men det bedste ville være hvis jeg selv kunne finde et program og lave figurerne. Det tror jeg også generelt vli hjælpe mig til forståelsen af det her emne, altså så jeg konkret kan se hvordan figuren ser ud..

måske et program hvor man også kan tegne vektorer : O 

kh 

men tak for hjælpen, det jeg glad for :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2009 af keg (Slettet)

#2 mener self ikke at cos til en vinkel måles i grader,

men at vinklen mellem de to vektorer er lig med 26,40

kender desværre ikke et program til at præsentere 3-D,

men ville også selv gerne ha fingre i et sådant


Svar #5
01. december 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja, det jeg med på. Okay, det vil jeg nemlig også :(

Men vil da lige skrive en personlig mail til dig, hvis jeg får fingre i et sådant program så :)  


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2009 af keg (Slettet)

#5  Tak på forhånd!


Skriv et svar til: Rum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.