Matematik

differentialregning F'(x)

01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

hey...
er f ' (x) for denne funktion: f(x) = X^3 + 6x^2 + 9x – 2

f ' (x) = 3x^2 + 12x + 9 - 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Ikke helt - du har glemt at gøre noget ved de -2 til sidst.


Svar #2
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

Bortfalder - 2 så resultatet bliver 3x^2 + 12x + 9. eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Præcis!


Svar #4
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

oke :D

men jeg skal finde f '' (x) hva gør jeg så.

6x + 12x + 9.

bortfalder 9 eller er det hele forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt.. Prøv igen. Det er dog rigtigt at 9 forsvinder, fordi det er en konstant, så hvorfor har du skrevet den? :)


Svar #6
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

så det bliver altså 6x + 12x eller ?


Svar #7
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det bliver 6x+12. Der er ikke noget x til sidst.


Svar #9
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

Ok tak for hjælpen :D


Svar #10
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

Jeg skal finde vendepunkt(er) for X^3 + 6x^2 + 9x – 2 er det så rigtigt det jeg har gjort indtil videre og hvad skal jeg gøre mere ?

Er total lost i Differentialregning


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du finder vendrepunkter ved at se hvor tangenten ikke har en hældning. Det betyder at du skal finde alle x-værdier for f'(x)=0


Svar #12
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

jeg forstår det ikke rigtig kan du forklare det lidt mere forståeligt


Svar #13
01. december 2009 af ugur2630 (Slettet)

skal jeg så finde nulpunkter ?


Skriv et svar til: differentialregning F'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.