Kemi

hjælp

01. december 2009 af kritiko (Slettet)

hej håber i kan hjælp er gået sur i en opgave.

en portion neon spærres inde i en beholder, hvis rumfang konstant er 375 mL. beholderen anbringes i et termostatbad, der holdes konstant på temperaturen 22,0 grader C. efter at der indtrådt temperaturligevægt, aflæses gassens tryk til 1,37 bar.

beregn stofmængden af neon i beholderen

jeg ved at jeg skal bruge formlen p*V=n*R*T

hvem vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal isolere n i formlen. R er en konstant og den kan du slå op i din bog. Den er vist i omegnen 8,314 i passende enheder.


Svar #2
01. december 2009 af kritiko (Slettet)

jeg forstår det ikke lige kan du ikke skrive det op sådan som du vil regne den eller er der andre som vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

PV=nRT <=> n=PV/RT


Svar #4
01. december 2009 af kritiko (Slettet)

men hvad er mit PV og RT ?? forstår det ikke lige


Svar #5
01. december 2009 af kritiko (Slettet)

nogen som der kan hjælpe

R=8.314

T= 22,0

hvad er P og V


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2009 af mathon

n = (p·V)/(R·T)

   p = (1,37 bar)
   V = (0,375 L)
   R = 0,083145 (bar·L/(mol·K))
   T = (273,15 + 22) K

   n = (1,37 bar)·(0,375 L)/((0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15 + 22) K)) =
         
          (1,37·0,375)/(0,083145·295,15) mol = 0,020935 mol


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.