Matematik

Hej, kan ikke finde fejlen!?. HJÆLP!

01. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Sidder med en opgave jeg prøvet at regne ud, men får ikke det rigtige resultat i forhold til facit. I facit står der at det skal give 1.

har gjort følende:

3x+7      8x+7

____ = _____

    2           3

3 (3x+7) = 2 (8x+7)

3x+9+21=16x+14

21+14= 16x+9x

35=25

x=25

også skulle det så være lig med 1??. kan ikke selv finde fejlen, så håber der er en af jer der kan, og måske forklare hvorfor at der er en fejl der:)

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af NejTilSvampe

 3 (3x+7) = 2 (8x+7)

9x + 7 = 16x + 14

(9-16)x = 14-7

-7x = 7

x= -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

3 (3x+7) = 2 (8x+7)

Giver ikke 3x+9+21=16x+14

- Du skal gange 3 med 3x og 7 - ikke 3 med x, 3 og 7..

- Nejtilsvampe: du skal lige huske at 3x7 ikke er 7 men 21.

- Og nu da du alligevel har givet svaret kan jeg lige så godt komme med den rigtige:

3 (3x+7) = 2 (8x+7)

9x + 21 = 16x + 14

7 = 7x

1 = x


Svar #3
01. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hej tak for hjælpen!. hvordan kan det være at det bliver 7? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2009 af Sara Lykke (Slettet)

9x+21 = 16x+14

21-14 = 16x-9x

7 = 7x

x = 1


Skriv et svar til: Hej, kan ikke finde fejlen!?. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.