Matematik

Newton-Raphson ligning

02. december 2009 af NannaJydby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at finde en ligning jeg ikke før kunne have løst hvis jeg ikke havde newton-raphson metoden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det kommer an på, hvilken ligning det er. Dit spørgsmål lyder lidt kryptisk. Mener du, om du kunne løse den på en anden måde?


Svar #2
02. december 2009 af NannaJydby (Slettet)

Nej jeg mener at jeg skal opstille en ligning som jeg kan løse med newton-raphson metoden - men det skal være en ligning jeg ikke kunne løse før jeg kendte newton-raphson metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja her er en, den kan løses grafisk, men du kan også gætte en rod: x3-½x2+2x-2,4=0. Jeg kan ikke forestille mig en ligning, der ikke kan løses, hvis der overhovedet er n løsning. Du kan jo også prøve med sin(x) = 2/3 * x


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af peter lind

cos(x) =x, ex=x


Svar #5
02. december 2009 af NannaJydby (Slettet)

Hvis ligningen nu kun må indeholde de fire regningsarter altså ikke cosinus eller sinus er der så andre forslag?

- Den med roden havde jeg fundet ellers tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2009 af peter lind

polynomiumsligning af grad højere end 4. Der findes ingen generelle løsningsmetoder til dem.


Skriv et svar til: Newton-Raphson ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.