Matematik

hjælp til ligning

02. december 2009 af soren108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan løser jeg den her ??

 1)

3x +2 y =14</o:p>

2x – 3y = 5</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af NejTilSvampe

 prøv at trække dem fra hinanden:

(3-2)x + (2-(-3))y = 14 -5 

1x + 5y = 9

x= 9-5y

sæt 9-5y ind på x's plads og løs for y.

3*(9-5y) + 2y = 14

27-15y+2y = 14

13y = 27-14 = 13

y = 13/13 = 1

x = 9-5y <--sæt 1 ind på y's plads

x= 9-5 = 4


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.