Fysik

Hvor meget is skal jeg bruge?

02. december 2009 af bummed (Slettet)

Hej

Har haft den oppe f'ør - men kan stadig ikke kringle den

Opgaven er:

En beholder indeholder 25kg vand der har en temp. på 70 grader.

For at køle vandet ned til 5grader tilføres is med en temp på - 12 grader

Hvor mange kg is skal der tilføres når der IKKE regnes med varmeveksling med beholder og omgivelser??

Facit : 17.94kg ( er udleveret)

Det er udregningerne frem til dette - nogen der kan hjælpe? vil sku forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af mathon

      vandet frigiver                         isen opvarmes til smeltepunktet                            isen smelter

(25 kg)·(4,186 kJ/(kg·K)·(65 K)   =   mis·(2,040 kJ/(kg·K))·(12 K)            +                mis·(334 kJ/kg)

   6802,25 kJ                           =  (358,48 kJ/kg)·mis      

                                  mis   =   (6802,25 kJ)/(358,48 kJ/kg) = 18,98 kg


Svar #2
02. december 2009 af bummed (Slettet)

tja det passer jo så ikke til min lærers facit?..han har dobbelttjekket skal jeg lige sige :)


Skriv et svar til: Hvor meget is skal jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.