Kemi

Kemikalier og sikkerhed

02. december 2009 af elissa92

Koncentrationen af saltsyre har en 36 masse % opløsning af HCl i vand med densiteten 1,18g/mL. En elev spilder 10 mL konc. saltsyre og tørrer ikke op. Efter et stykke tid er vandet fordampet, og HCl er fordelt i luften i lokalet. Luftens volumen sættes til 200m3. Overskrides grænseværdien for HCl?

Skal jeg ikke starte med at finde stofmængden af HCl?

M = 36,458g/mol

m = ?

n = ?

Jeg tror også jeg skal benytte mig af dette udtryk:

p * V = n * R * t

Håber jeg kan få et skub


Svar #1
02. december 2009 af elissa92

Okay nu har jeg fundet ud af noget!

1,18 g/ml = 1118 g /L

36% af 1118g/L = 402,48 ren HCl

M = 36,458g/mol

m = 402,48 g

n = 11,04mol

p * V = n * R * T <=> 1 atmosfære * V = 11,04 mol * T

Så der er faktisk 2 ubekendte

Hjælp??


Skriv et svar til: Kemikalier og sikkerhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.