Matematik

Areal af VILKÅRLIG trekant?

02. december 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Findes der andre måder at udregne et areal af en VILKÅRLIG TREKANT, end denne:

T = ½ * a * b * SinC

???????????????


Svar #1
02. december 2009 af chetaah (Slettet)

+????


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af Duffy

Japs!

Det så fra folkeren velkendte

T = ½ * h * g 

("En halv højde gange grundlinien").

---------------

Også Herons formel:

Gider ikke skrive den. Se her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Herons_formel


Svar #3
02. december 2009 af chetaah (Slettet)

jeg spurgte nu om arealet af vilkårlige trekanter... den du nævnte først er for retvinklede :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. december 2009 af emul0c

Areal = 0,5 * højde * grundlinje er da også gældende for en vilkårlig trekant?!


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2009 af Duffy

#3: FORMLEN GÆLDER DA NÉTOP FOR VILKÅRLIGE TREKANTER ! ! !

En vilkårlig Δ spaltes to retvinklede Δ'er , hvis da ikke lige højden falder UDENFOR Δ'en.

Der er altid mindst én højde der falder inden i Δ'en.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. december 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:Trekantarealformler.doc

Svar #7
03. december 2009 af chetaah (Slettet)

Okay mange tak. Har en af jer evt. tid og lyst til lige at kigge min matematik opgave igennem? bare lige hurtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2009 af emul0c

Post den herinde, så skal en af os nok se på den :-)


Skriv et svar til: Areal af VILKÅRLIG trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.