Studievejledning

Matematik

23. januar 2005 af axell (Slettet)
Hej

Jeg står og skal til at tage et par fag på Odense teknikum. For at kunne komme ind på radiografudd. Det drejer sig om fysik og matematik på b-niveau. Det er matematikken jeg gruer for. Jeg har ikke haft matematik i årevis og kan huske, at jeg ikke havde nemt ved det. Jeg prøvede kræfter med det på c-niveau på VUC.
Jeg håber på, at det hjælper, at jeg er blevet mere moden og målrettet, men måske tager jeg fejl. Men jeg vil ihvertfald prøve om jeg kan. Jeg tror dog ikke det går uden hjælp og råd.
Hvor kan jeg finde en form for studiehjælp i Odense? Kan matemaik terpes som latin (jeg skal jo bare bestå) eller er jeg nød til at forstå matematikken? Findes der en metode til at tænke på matematik som noget sjovt og spændende, så det lettere fiser ind?

Hilsen Jan Andersen

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

Altså, jeg har selv matematik på b-niveau som sproglig og jeg synes egentlig at faget er interessant nok (når jeg altså fatter det). Det skal siges, at jeg hadede faget i Folkeskolen og fik 6 eller 7 til min eksamen - nok mest pga. en dum idé om, at matematik bare VAR svært. For mig har det virkelig hjulpet, at forsøge at se det lidt som en sport - altså, jeg glæder mig over det, når jeg fatter noget, i stedet for at tage det for givet at jeg gør. (Giver dette mening?) Det er det eneste fag, hvor jeg føler, at jeg skal kæmpe for at være 100 % med, men det er det værd at vide, at jeg nu er "god" til noget som jeg før var så dårlig til.
Jeg vil sige, at det er nødvendigt at forstå teorien, både for at klare det mundtlige og det skriftlige. Men hvis man ikke er "på tværs" fra starten af, skal det nok lykkes!
Og når opgaver driller, skal du bare spørge her - jeg har selv fået god hjælp i dette forum.
Held og lykke med det!

Svar #2
23. januar 2005 af axell (Slettet)

Tak for svaret. Jeg må jo prøve hvad jeg kan.
Jeg tænker på, om det ville være en fordel eller en ulempe at tage matematik på 10. klasses niveau på VUC samtidig med at jeg tager b-niveauet på teknikum. Altså bare for at få opfrisket nogle ting og få hjælp til matematikken.
Hvad mener du?

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

B-niveau på VUC må næsten være efter HF reglerne? Det er dem, mit matematik hold følger og det er nemt nok at følge med. Jeg kommer direkte fra 2.g til 3.g, men der er mange af de grundlæggende ting jeg aldrig har lært (det samme gælder mange andre sproglige) og det er IKKE et problem. Ligesom vores lærer er klar over situationen, ved din jo også godt, at det er noget tid siden du/I har haft faget, og det er jeg ret sikker på at han/hun vil kunne tage hensyn til.

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.