Matematik

Hjælp til udregning af tangenten

02. december 2009 af torreslau (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)-x^2+4x+2

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (6,-10)

hvordan skal jeg udregne den?.

Er ikke sikker, men skal jeg bruge differentialregning??

eller er det noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af jkjk (Slettet)

Er du sikker på det er din ligning????

For at finde tangentligning, så ja skal du helt klart bruge differentialregning når du har matematik på B-niveau. Men dette er ik så svært, faktisk rimelig enkelt.

Tangentligning: y = f(xo) - f '(xo) (x - xo)

Det punkt hvor din tangent går igennem er (xo, f(xo)) altså har vi at:

 xo = 6

f(xo) = -10

Så differentierer du f(x), og sætter xo ind, og får din f '(xo).

Når du har fundt dette... skal du blot indsætte i din tangentligning og så kan du evt. tegne det for at se at det nu er den rigtig, dette kan nemt gøres på en TI89 lommeregner.. håbe det hjalp!


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.