Matematik

udregning med 3-trinsreglen!?

02. december 2009 af linea01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey, skal afflevere en mat-rapport imorgen, men kan ik finde ud af følgende spørgsmål:

Beregn ved hjælp af 3-trinsreglen f ' (x0) i et vilkårligt punkt x0 for funktionen med
Forskriften f(x)=x^3-3x-1

nogle der kan hjælpe mig!?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af Duffy

Start med trin 1 i 3-trins-reglen.

Δf = f(x+xo)-f(xo)

... regn nu selv videre...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af jkjk (Slettet)

Ved at bruge tretrins-reglen finder du tangentligning:

For at finde tangentligning, så ja skal du helt klart bruge differentialregning når du har matematik på B-niveau. Men dette er ik så svært, faktisk rimelig enkelt.

Tangentligning: y = f(xo) - f '(xo) (x - xo)

Det punkt hvor din tangent går igennem er (xo, f(xo)) og når der står i opgaven vilkårligt punkt, kan du evt. tegne grafen for din ligning, og vælge et punkt på det: ex. (1,-3)

Så differentierer du f(x), og sætter xo ind, og får din f '(xo).

Når du har fundt dette... skal du blot indsætte i din tangentligning og så kan du evt. tegne det for at se at det nu er den rigtig, dette kan nemt gøres på en TI89 lommeregner.. håbe det hjalp!
 


Skriv et svar til: udregning med 3-trinsreglen!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.