Matematik

differential regning

02. december 2009 af MuhammedAbdul (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej håber nogle kan hjælpe mig med dette, da jeg ikke kan huske hvordan man gør når -3 er opløftet i 2x

her er funktionen:

f(x) = 8x - 3x ^5 - 2x ^-3 + 16

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

først og fremmest skal du skrive det rigtigt, det er x, der er opløftet i -3., altså som det står 2x-3, brug i øvrigt bjælken herover, så står det pænere


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

#1 vi forstår hvad han mener - desuden har jeg selv haft problem med at bruge den, hvis jeg sidder på min mac.

Muhammed: Reglen hedder:

f(x) = xn

f´(x) = n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af desert_eye (Slettet)

f '(x) = -15x4+6x-4+8

som #2 sagde, medmindre du har en sammensat funktion, da gælder andre regler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

#3 hvis vi lige skal have den med:

g(x) = den ydre funktion

h(x) = den indre funktion

f(x) = g(h(x))

f´(x) = g´(h(x))·h´(x)


Svar #5
02. december 2009 af MuhammedAbdul (Slettet)

Tusind tak for de hurtige svar , men jo jeg kender udemærket formlen, men mit problem er mere bare, når der står minus foran 3 tallet. Skal jeg så også trække 1 fra 3 eller gælder der en anden bestemt regl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Du skal også bare trække 1 fra.

Så:

f(x) = -2x-3

f´(x) = 6x-4


Svar #7
02. december 2009 af MuhammedAbdul (Slettet)

 Okay tak, det var bare det jeg tvivlede på :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.