Fysik

Fysik-b-opgaver - hjælp til løsninger

02. december 2009 af omgmayn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg sidder med en fysik aflevering og er kommet igennem det meste af den. Der er stadig disse 3 opgaver som jeg har problemer med at løse. Håber der er nogle kloge hoveder derude som kan hjælpe! :)

1) En bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120g, og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?

2 )En bil med 985 kg starter fra hvile og ender med at køre hen ad en vandret vej med hastigheden 50 km/t. Antag, at modstanden fra vej og vind er så lille, at vi kan se bort fra den. Beregn motorkraftens arbejde.

3) En cyklist holder til at begynde med stille ved toppen af en 15 m høj bakke. Bakkens længde er 200 m. Den samlede masse af cyklist og cykel er 85 kg. Cyklisten kører nu på frihjul ned ad bakken, og ved bakkens fod er hastigheden 30 km/t. Beregn det samlede arbejde på cyklist og cykel udført af modstandskraften fra vej og vind.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af peter lind

1) brug energibevarelse

2) Arbejde = ændring af energi.

3) Arbejde = ændring af energi = ændring af potentiel energi + kinetisk energi


Skriv et svar til: Fysik-b-opgaver - hjælp til løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.