Matematik

Differentielregning - ret opgave hurtigt ,s

03. december 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

To parabler P1 og P2 har ligningerne

P1 = y = -1/2 x2 + 2x + 2    og   P2 : y = 1/2 x2 - 3x + 6

1) Bestem koodinaterne til parablernes skæringspunkter. Skæringspunktet med mindst x-koordinat betegnes A, det andet B.
2) Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A ?

1)  - 1/2 x2 + 2x + 2 = 1/2 x2 - 3x + 6

= - 1/2 x2 - 1/2 x2 + 2x + 3x = 6 - 2

- x2 + 5x = 4

- x2 + 5x - 4 = 0 

Finder diskriminanten - d = b2 - 4ac

d = 52 - 4 * (-1) * (-4) = 9

formel for to løsninger:

x = - b + kvadratrod af d /  2a  = 1                første punkt =   1, 3 1/2

x = - b - kvadratrod af d / 2a = 4                    anden punkt =  4, 2



Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A

Vi har de to ligninger som jeg har skrevet foroven

p1 ' : f ' (x1) = - x + 2               og  p2 ' : f ' (x2) = x - 3

P1 ' : f ' ( x1) =  -1 + 2             og p2 ' : f ' (x2) = 4 - 3
 

p1 ' = 1      og p2 ' = 1

Dvs. de er parallele

Er det rigtigt det jeg har lavet ?

tak på forhånd





 


Skriv et svar til: Differentielregning - ret opgave hurtigt ,s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.