Fysik
Fysik: Strålingskvanter, absorptionskoefficienten
23. januar 2005 af
Elevia (Slettet)
Hej!
Jeg sidder med en lille fysikaflevering, og er nået til denne opgave (fra "Fysik for 2.g" s. 125, opg. 49) :
Halveringstykkelsen for 500 keV gammastråling er 4 mm i bly. Hvor stor en brøkdel af strålingskvanterne slipper igennem blyafskærmningen, der er 24 cm tyk? Hvor stor er absorptionskoefficienten?
Jeg er ikke sikker på hvilken formel jeg skal bruge til det første.
I spm. 2 er det x(½)=(ln(2))/u. Hvor u=my.
Jeg sidder med en lille fysikaflevering, og er nået til denne opgave (fra "Fysik for 2.g" s. 125, opg. 49) :
Halveringstykkelsen for 500 keV gammastråling er 4 mm i bly. Hvor stor en brøkdel af strålingskvanterne slipper igennem blyafskærmningen, der er 24 cm tyk? Hvor stor er absorptionskoefficienten?
Jeg er ikke sikker på hvilken formel jeg skal bruge til det første.
I spm. 2 er det x(½)=(ln(2))/u. Hvor u=my.
Skriv et svar til: Fysik: Strålingskvanter, absorptionskoefficienten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
