Matematik

Differentialregning

04. december 2009 af SophieTheOne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen.

Jeg er blevet bedt om at lave to opgaver. Har løst den ene men er gået i stå i den anden. Håber der er en der vil hjælpe mig.

Opgave a lyder: Af 500 m hegn skal der laves en rektangulær indhegning med en skillevæg. Figuren viser strukturen af indhegningen (se figur i dokumentet).

Find det størst mulige areal af indhegningen, og hvad længde og bredde skal være for at arealet er maksimalt.

Jeg har regnet denne opgave i programmet  og udregningen ses også i dokumentet. 

Problemet er at jeg i den anden opgave bliver bedt om at beregne arealet med to skillevægge i stedet for en. Jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg kommer vider.

Håber en kan hjælpe mig

På forhånd tak,

Sofie

Vedhæftet fil: Opgave a.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvorfor laver du en docx-fil i stedet for en doc-fil? Den første kan jeg ikke åben.


Svar #2
06. december 2009 af SophieTheOne (Slettet)

doc-filen er sendt nu 

Vedhæftet fil:Opgaave a.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Opgave 2. (Se også vedhæftede fil)

Kalder i den lange side for y og de korte sider for x, så er 4*x+2*y=500<=>2x+y=250<=>y=250-2x. Arealet er x*y, og vi indsætter den fundne værdi for y, så vi får A(x) = x*(250-2x), og A ' (x) = 250 - 4x = 0 <=> x = 62½ meter.

Vedhæftet fil:Indhegning.doc

Svar #4
07. december 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Jeg tænkte faktisk at løse den på denne måde, men jeg blev lidt forvirret.

Tak igen :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.