Kemi

syntesieres

05. december 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har en ogpave som jeg har lavet lidt af, men er stået lidt af.. Er der nogen der kan se og hjælpe mig (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Betragt reaktionen:

A + B → A-B

Det teoretiske udbytte af stoffet A-B (i mol) svarer til stofmængden af den af de to reaktanter (A og B) med den laveste stofmængde (den begrænsede faktor). Herfra kan det teoretiske udbytte i gram beregnes ud fra relationen m = n×M.

Udbyttet beregnes nemmest ud fra stofmængderne, dvs. hvis det teoretiske udbytte fx er 5 mol og det faktiske udbytte er 3 mol, så er udbyttet i pct.:

ε = (3 mol)/(5 mol) = 60 %


Svar #2
05. december 2009 af biqqu (Slettet)

Tak.. og forholdet mellem dem er 1:1. Er det så korrekt: (1,50)/(1,50-1,60)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Darwin (Slettet)

#1.

Nej, hvis det reelle udbytte er 1,5 mol og det teoretiske 1,6 mol, så er udbyttet 1,5/1,6 ≈ 0.94.


Svar #4
06. december 2009 af biqqu (Slettet)

så de 1,50 gram svarer til 1,5 mol?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2009 af Darwin (Slettet)

#4.

Nej, hvis dit udbytte er 1,5 g og det teoretiske udbytte er 1,6 g, så er udbyttet stadigvæk 94 %. Det er underordnet om du regner i mængde eller vægt.


Svar #6
07. december 2009 af biqqu (Slettet)

nu har jeg prøvet mig frem,,, (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:ogp2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2009 af Darwin (Slettet)

#6.

Du beregner afvigelsen fra det teoretiske udbytte, men det er ikke hvad der spørges om - der spørges om udbyttet, som beregnes som forholdet mellem faktiske og teoretiske udbytte. Derfor skal du sige (1.53 g)/(2.7486 g)×100%. Umiddelbart ser alle andre udregninger rigtigt ud.


Skriv et svar til: syntesieres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.