Matematik

Heltallig løsning til ligning

05. december 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Skal finde en formel for alle heltallige, positive løsninger til ligningen n(n+1)/2 = x^2

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

foreløbig kan du se, at 1 og 8 tilfredsstiller ligningen, kigger lige på den


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af Duffy

Tegn grafen for funktionerne y = x2

y = x(x+1)/2 , så ser du det let.

Løsningerne er n E {0,1}


Svar #3
05. december 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 #2 ved ikke om du har opdaget at der er to variabler??? (tak for svar anyway)

jeg mener find løsninger til n(n+1)/2 = x^2, x,n∈N...

hvis jeg har misforstået må du uddybe. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af Duffy

Hvis n og x i virkeligheden ikke er den samme variabel, så findes der ingen løsninger.

Forskellen mellem n og x er jo bare at n er heltalig og x reel, (men faktisk også kun heltalig).


Svar #5
06. december 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 Der SKAL findes løsninger. Måske ikke på gymnasieniveau, men jeg ved at den kan løses. det er meningen at x også skal være et naturligt tal. har muligvis noteret det forkert.


Skriv et svar til: Heltallig løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.