Matematik

kan dette omskrives til...

05. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

ER det korrekt forstået at hvis y''=G(x, y, y', y'')=0 kan skrives til formen y''+f(x)1y'+f2(x)y=g(x), så er den lineære?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja


Svar #2
05. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Eftersom y og dens afledede står alene, afhænger funktionerne f1(x) og f2(x) kun af den afhængige variabel x og ikke af y, ikke sandt? (dte ernok oplagt, men jeg har en tendens til at forvirre mig selv :-S) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej den generelle 2. ordens differentilligning er på formen F(y'',y',y,x)=0, så er alle de fire variable med også den uafhængige. Den generelle 2. ordens lineære ligning har formen a2(x)y''+a1(x)y'+a0(x)y=f(x), hvis f(x)≡0, siger vi, at ligningen er homogen.


Svar #4
05. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Rettelse til #0 det er mig der fyrer noget værre vås af..

Jeg mener følgende:

ER det korrekt forstået at hvis y''=G(x, y, y') kan skrives til formen y''=g(x)-f1(x)y'-f2(x)y, så er den lineære? Og så, Eftersom y og dens afledede står alene, afhænger funktionerne f1(x) og f2(x) kun af den afhængige variabel x og ikke af y, ikke sandt?

Nu passer det, håber jeg!


Skriv et svar til: kan dette omskrives til...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.