Matematik

f `(x)

06. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved

    f(x)=2x^2+3x+2

   bestem f `(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af Yow! (Slettet)

brug regnereglerne for differentialregning

http://www.matlex.dk/diff.html under "skema"

_____

f(x)=2x^2+3x+2

i følge skemaet er en konstant = 0
                                                      x = 1
                                                  x^2 = 2x
dvs 2 går ud
3 * 1 = 3 
x^2 vil blive 2x, men da der står et 2-tal foran, skal du gange det med 2....så den vil blive 4x


alt i alt:

f'(x) = 4x + 3

 
 


Skriv et svar til: f `(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.