Matematik

Ligninger HJÆLP :(

06. december 2009 af Tuana (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folket derude! Jeg har nu siddet med en  ligning i virkelig lang tid, kan simpelthen ikke finde ud af at løse den. Det er en afleveringsopgave håber der er nogen derude der kan hjælpe mig

2-5(3x+2)=3-(4-x)

PÅ FORHÅND TAK

Tuana


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af Isomorphician

2 - 5(3x + 2) = 3 - (4 - x)

gang ind i parentesen på venstresiden:

2 - (15x + 10) = 3 - (4 - x)

hæv minusparenteserne:

2 - 15x - 10 = 3 - 4 + x

Se om du kan komme videre derfra...


Svar #2
06. december 2009 af Tuana (Slettet)

Tak for det, men hvordan korter jeg så 2-15x-10=3-4+x ned så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Isomorphician

2 - 15x - 10 = 3 - 4 + x

reducer:

-15x - 8 = -1 + x

læg 15x til på begge sider:

-8 = -1 + 16x

læg 1 til på begge sider:

-7 = 16x

del med 16 på begge sider:

-7/16 = x


Skriv et svar til: Ligninger HJÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.