Matematik

Kvadratrødder

06. december 2009 af Ghowan (Slettet)

Opgaven lyder på at reducere følgende udtryk til eksakte værdier, altså ikke decimalbrøker

Her har jeg en af opgaverne :

4√8 / √2

Hvordan regner man den ud? Vil I være søde at skrive, hvordan I gør :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

= 4*sqrt(8/2)           sætter 8 og 2 ind for én kvadratrod (sqrt)

= sqrt(4^2*4)          4^2 kommer fra at jeg sætter 4 ind i kvadratroden. Det andet 4-tal kommer fra 8/2

= sqrt(4^3)              4^2*4=4^3

= 4^(3/2)                 sqrt(x)=x^½, så sqrt(x^n)=x^(n/2)


Svar #2
06. december 2009 af Ghowan (Slettet)

Tak for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af PoKulaKi (Slettet)

#1 dine udregninger er rigtige nok, men 4*sqrt(8/2) = 4*sqrt(4) = 4*2 = 8, så kvadratroden forsvinder efter din første udregning. men det er jo ligemeget da 8 = 43/2.


Skriv et svar til: Kvadratrødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.