Matematik

Hjælp!. løsning af ligning!

06. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Sidder med en opgave i en aflevering, som jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal løse, har prøvet men er ret sikker på at det er forkert, og da jeg skal lave flere af denne slags opgaver, ville det være fantastisk hvis der var en der ville hjælpe med den rigtige metode.

opgaven lyder følgende:

4x2 - 7x+ 10                     2

________________=___

6x2 - 5x +14                     3

14(4x2) - 5x (7x) + 6x2 (10) = 66,66

56x2 - 35x2+60x2 = 66,66

81x2= 66,66/ 2

                        __

                         3

for forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af peter lind

Gang over kors. 3(4x2 - 7x+ 10)=2*(6x2 - 5x +14 )


Svar #2
06. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hej kan det så passe at stykket kommer til at se sådan her ud?

3(4x2 - 7x+ 10)=2(6x2 - 5x +14 )
 

3*10x2= 2*15x2

30x2=30x2

0= 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af peter lind

Nej. Hvordan får du ligning nummer 2.


Svar #4
06. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

hmm ved jeg egentlig ikke, når jeg nu sidder og kigger på det igen. er ret lost med den her opgave:(. du har ikke et lille hint vel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2009 af peter lind

Hvis du er usikker, skal du gå langsomt frem. Gang først paranteserne ud og flyt dernæst alt over på samme side af lighedstegnet.
 


Skriv et svar til: Hjælp!. løsning af ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.