Matematik

Bestem en ligning for (2,3) og (5,7)

06. december 2009 af streetkingz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jegskal til at aflevere en opgave imorgen, og jeg har helt glemt hvad læren forklarede, jeg er helt blank.
mit problem er at jeg ikk ved hvordan jeg skal finde ud af hvad b er :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af OveHesel (Slettet)

Det afhænger af, om den er en lineær, potens eller eksponentielfunktion, der er tale om? Fælles for dem er, at når du skal finde b og kender a, skal du blot isolere b i en ligning. Hvis det er en lineær, skal b isoleres i y=ax+b, hvor du så sætter din beregnede a-værdi ind samt enten 2,3 eller 5,7 (du vælger selv). Metoden er den samme for henholdsvis en potents- og en eksponentielfunktion, hvor b skal isoleres i y=b*x^2 og y=b*a^x.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for (2,3) og (5,7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.