Matematik

Tegne ellipse

06. december 2009 af /cecilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Når nu jeg ved, hvordan min ellipse skal se ud. Altså jeg har formlen til ellipsen så jeg kender centrum, og hvor store halvakserne skal være. Er der så et eller andet smart program, hvor man kan tegne den?

Eller er det muligt at tegne den i programmet TI-Interactive eller GeoMeter?

Håber på lidt hjælp, så jeg ikke skal ende med en masse bøvl i paint :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af NejTilSvampe

Du kan i GeoGebra ihvertfalde. :)

www.geogebra.org/cms/ 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af MN-P (Slettet)

Har du en parameterfremstilling for elipsen?


Svar #3
06. december 2009 af /cecilie (Slettet)

#1 - Tak jeg prøver at kigge på det :)

#2 - Er ikke lige helt sikker på, hvad en parameterfremstilling er?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

Du kan tegne elipsen i et regneark.

Se vedhæftede fil, hvor du kan indsætte store r og lille r samt centrum


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

problemer med formatet

jeg orøver igen

Vedhæftet fil:elipse.xls

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2009 af mathon

              (x-c1)2/a2 + (y-c2)2/b2 = 1

               y = c2 ± (b/a)·√(a2-(x-c1)2)      c1-a ≤ x ≤ c1+a   c2-b ≤ y ≤ c2+b

                  øvre halvellipse:          y = c2 + (b/a)·√(a2-(x-c1)2)

                  nedre halvelipse:         y = c2 - (b/a)·√(a2-(x-c1)2)


Svar #7
07. december 2009 af /cecilie (Slettet)

 Tak, jeg har løst problemet :)


Skriv et svar til: Tegne ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.