Kemi

STOFMÆNGDE?

06. december 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hvilken stofmængde svarer til 1,204*10^24 sølvatomer til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af mathon

m = (1,204·1024)·(107,87 u/atom) = 1,29875·1026 u = (1,29875·1026 u)/(NA u/g) = 215,663 g

hvor NA er Avogadros tal = 6,02214·1023


Svar #2
06. december 2009 af annarosenvang (Slettet)

 vil det så sige at jeg skal bruge:

n = m/M

hvor n er stofmængden, m er 215,663 g og M er 107,87 g/mol?


Svar #3
06. december 2009 af annarosenvang (Slettet)

 jeg forstår det simpelthen ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af keg (Slettet)

eller

((1,204*1024)/(6,02*1023))* 107,87=2*107,87≈215,74g

6,02*1023=Avogadros tal (konstant)

hver gang du har 6,02*1023  atomer har du 1mol

og når det er Ag så,  vejer 1mol sølv 107, 87 gram

så det er et spørgsmål om at finde hvormange mol der er taleom

og i dette tilfælde er der 2 mol Ag


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

n ≡ N/NA = (1.204·1024)/(6.02214·1023 mol-1) = 2 mol


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2009 af mathon

n = (1,204*1024)/(6,02214·1023/mol) = 1,9992* mol ≈ 2 mol

.........

OK
der var postet :-)


Skriv et svar til: STOFMÆNGDE?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.