Matematik

Chi i anden test (udregning af 95 % fraktil på CAS)

06. december 2009 af JohnJoh (Slettet)

Hej

Jeg er i gang med en chi i anden test, og kan ikke finde ud af hvordan man udregner 95 % fraktilen på CAS.

Jeg har gjort følgende: (Oberserveret antal-forventet antal)2 / Oberseveret antal

X2 = (20,83 - 16,67)2 / 20,83 + (37,5 - 33,33)2 / 37,5 + (41,66 - 50)2 / 41,66 = 2,9641

Og nu er jeg gået lidt i stå

I vores bog står der man finder 95 % fraktilen på følgende måde : solve(tistat.chi2cdf(0,x,2)= 0,95,x)

Min lommeregner siger enten at der mangler et (  eller også giver den flere svarmuligheder.. Hvilke tal skal jeg plotte ind for at finde 95 % fraktilen

Nogle der har godt styr på det med lommeregnere, og kan finde ud af det? Har en ti-nspire CAS lommeregner. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Jeg kender ikke lommeregneren, men mon ikke kommaet i 0,95 skal være et punktum. Så det er

solve(tistat.chi2cdf(0,x,2)= 0.95,x)


Svar #2
07. december 2009 af JohnJoh (Slettet)

Jo, du har ret. Det har jeg faktisk også gjort :) Men svaret jeg får giver stadig ingen mening


Svar #3
07. december 2009 af JohnJoh (Slettet)

Nogen der ved hvordan man helt generelt finder 95 % fraktilen i en chi i anden test?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis du søger 95% fraktilen i en chi^2 fordeling med to frihedsgrader (gætter på det er det to-tallet betyder), så er svaret 5.991465.

Jeg ved ikke hvordan du gør dette på din lommeregner. Men hvis du ellers bruger rigtig syntaks virker din fremgangsmåde meget rimelig.


Skriv et svar til: Chi i anden test (udregning af 95 % fraktil på CAS)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.