Matematik

Forskrift for parabel, 3ligninger,3ubekendte

07. december 2009 af FredAstair (Slettet)

Får stillet denne opgave:

a) En parabel har toppunkt i punktet P(2,3) , og skærer x-aksen i punkterne S(-2,0) og T(6,0)
.Bestem en forskrift for denne parabel.

Men lige meget om jeg bruger f(x)=a(x-r1)(x-r2) eller løser den som 3 ligninger med 3 ubekendte, giver a=0 og så bliver det noget makværk i den sidste ende.

Hvad gør jeg?

Mvh Fred


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2009 af mathon

f(x) = y = a(x+2)(x-6)    og

         3 = a(2+2)(2-6)         hvoraf a beregnes


Svar #2
07. december 2009 af FredAstair (Slettet)

Hvad så med b og c? hvordan beregnes de?


Svar #3
07. december 2009 af FredAstair (Slettet)

Tror jeg har forstået det nu, men har lige et spørgsmål mere.

Det gik galt for mig fordi jeg tog og beregnede på punkterne P og S. Hvordan ved man hvilke punkter man skal vælge?


Svar #4
07. december 2009 af FredAstair (Slettet)

Jeg får 3 = a(2+2)(2-6) til at give a= -3/16, kan det passe?

Så kommer det til at se sådan ud:

f(x) = -3/16x2-4x-12 - er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2009 af mathon

f(x) = -(3/16)(x2 - 4x - 12) = -(3/16)x2 + (3/4)x + (9/4)


Skriv et svar til: Forskrift for parabel, 3ligninger,3ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.