Matematik

20% af 2 tons ??

07. december 2009 af HejLina (Slettet)

Hej.

Jeg skal finde 20% af 2 tons.

Jeg skal finde ud af hvor mange kg det svarer til pr. dansker ?

Nogle der kan hjælpe med, hvordan man gør :D ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Anxyous (Slettet)

Når du skal finde et antal procent af noget, er det efter min mening nemmest på denne måde:

Mængde(2 tons)/100*antal procent(20) = de 20% af 2 tons.

Når du dividerer med 100, finder du ud af, hvor meget 1% af 2 tons er (0,02 tons). Når du så ganger med 20 (eller et andet tal), finder du ud af hvor meget 20%, eller hvad procenttallet nu er, svarer til.

Har du noget mere info om den anden opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Prøv at stil en formel op sådan her :

2 tons * 1000 = 2000 Kg

2000 Kg / 100 % = 20 Kg

20 Kg er således = 1 %

Gang derefter 20 Kg med 20 % = 400 Kg

Nu har du så 20 % af 2 Tons

Altså =  400 Kg

Derfra burde du kunne lave resten selv.

Husk alle mellemregninger

Håber det var til hjælp og forståelse ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

20% af 2 tons = 20% af 2000kg.

2000*20/100 kg =400 kg og så behøver du ikke flere mellemregninger.


Skriv et svar til: 20% af 2 tons ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.