Matematik

Skæringspunkt ellipse og linje

08. december 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en ellipse med forskriften:

16x^2 + 9y^2 - 96x + 36y + 36 = 0

og linje l med forskriften:

y = -1/2x - 2

Nu skal jeg så finde fællespunkterne ved beregning, men det giver problemer når jeg skal sætte y ind i ellipsens formel på y's plads. Nogle der vil forsøge det? Jeg får heller ikke den rigtige diskriminant....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Isomorphician

16x2 + 9y2 - 96x + 36y + 36 = 0 <=>

4(x - 3)2 + 3(y + 2)2 = 144 <=>

((x - 3)2)/36 + ((y + 2)2)/48 = 1

Indsætter y = -0,5x - 2

((x - 3)2)/36 + ((-0,5x)2)/48 = 1 <=>

4(x - 3)2 + 3(0,25x2) = 144 <=>

4x2 - 24x + 36 + 0,75x2 - 144 = 0 <=>

4,75x2 - 24x - 108 = 0


Skriv et svar til: Skæringspunkt ellipse og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.