Matematik

polynomiet

09. december 2009 af Winther999 (Slettet)

f(x)= ½x^4 - 4x^2  ,  -3<x<3

bestem nulpunkter, fortegn, monotoniforhold og ekstrema  for f.

tegn graf for f

betem en ligning for tangenten i hver af punkterne x0=-1

bestem 1. koordinaten til punkter på grafen med vendetangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)= ½x^4 - 4x^2    

0= ½x^4 - 4x^2                    omskrives idet v=x2

½v2-4v=0 ⇒ v=0 og ½v-4=0 ⇒

v=0 eller v=8

v=0⇒ x2=0 ⇒ x=0

v=8 ⇒ x2=8 ⇒ x=±√8

hov!

Hvad er det egentlig du vil spørge om?


Skriv et svar til: polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.